Welkom in India!

Vandaag willen we jullie iets vertellen over de vele verschillende culturele tradities en gewoonten binnen India. Er is bijna geen cultuur in de wereld die zo gevarieerd en uniek is als India. Ook leer je iets meer over de omgangsvormen in India, wat erg bruikbaar is als je een bezoekje brengt aan het land. Lees snel verder!

Baby’s gooien

In Inda is het normaal om tijdens een festival in Solapur baby’s van een 15m hoge toren van een tempel te gooien. In Nederland zal dit nooit gebeuren, maar daar zijn ze ervan overtuigd dat het goed is voor de gezondheid van het kind. Het kind zou er beter van groeien. Ze worden gelukkig wel opgevangen door mensen met een laken, zodat ze ongedeerd blijven. Er is veel kritiek op deze gewoonte, wat ik zelf begrijpelijk vind.

Heilige Ganges

Voor veel mensen in India is de Ganges een heilige rivier. De Ganges stroomt door India en Bangladesh en is 2510  kilometer lang. Er worden veel verschillende rituelen bij en in de Ganges gehouden. Veel mensen geloven dat het water van de Ganges reinigend werkt en daarmee hun zonden wegwast. De rivier is zeer geliefd bij pelgrimsreizigers. De pelgrims wassen zich onder andere in de rivier en doen er hun was. Doordat de Ganges zo heilig is, voelen mensen zich al gezegend als ze een plastic flesje met water uit de Ganges over hun huisje sprenkelen. Er worden bij de rivier ook openbare crematies gehouden.

Bij de Ganges wordt het grootste religieuze feest binnen het hindoeïsme gevierd: het Kumbh Mela-festival. De belangrijkste gebeurtenis is daarbij het baden in de Ganges. Dat doen ze dan ook met veel mensen tegelijk.

omslagfoto fb

(Bron foto: http://www.usakumbhamela.net/wp-content/uploads/2014/01/Kumbh-Mela-Ganga-Jal.jpg)

Dingen die je moet weten als je naar India gaat

  • In India hoor je alleen je rechterhand te gebruiken om te eten, te betalen en dingen aan te geven en te ontvangen. Je linkerhand gebruik je alleen voor sanitaire doeleinden en het oppakken en behandelen van dingen die met de grond in aanmerking zijn geweest. Let dus op dat je niks doorgeeft met je linkerhand of mensen aanraakt met je linkerhand!
  • In India kan het schudden met je hoofd ‘ja’ en ‘nee’ betekenen. En alles wat daartussen in zit. Heel verwarrend! Doordat de Indiërs de voorkeur hebben om geen nee te zeggen, zal je ook vaak uit beleefdheid het antwoord ‘no problem’ krijgen. Ze willen mensen niet teleurstellen met het antwoord ‘nee’. Tip: stel open vragen!
  • In India zijn de mensen erg gastvrij en ze zullen je dan ook vaak als een van hen behandelen. Hou in je achterhoofd dat ze andere omgangsvormen kennen dan wij. Zo kunnen ze heel dichtbij je gaan staan, meelezen met het boek waar je in leest en soms zomaar je hotelkamer binnenlopen.

 

India, een bijzonder land! We hopen dat jullie het interessant vond om meer te leren over de cultuur van India. Hopelijk tot de volgende blogpost!

Renske Oolbekkink

Bronnen

http://jeugdjournaal.nl/item/371675-babys-naar-beneden-gooien-in-india.html

http://www.only-apartments.nl/nieuws/vreemde-tradities/

http://www.indiatourismamsterdam.com/nl/content/cultuur

http://koningaap.nl/india-reizen/cultuur-india

http://www.fastenseatbelts.eu/nl/countries/3/21/Een-hoofdwiebel-kan-ja-nee-en-alles-er-tussen-in-betekenen

http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/3608/5_verwarrende_uitdrukkingen.html

http://www.fastenseatbelts.eu/nl/countries/3/24/Gebruik-alleen-je-rechterhand-om-te-eten-en-dingen-aan-te-geven-of-nemen

http://shoestring.nl/rondreis-india/cultuur-india

http://www.reisgraag.nl/vakantie_india/geloofsrituelen_india.html

http://www.deverrenaasten.nl/content/files/Files/DNV_maatjes/spreekbeurt_India.pdf

http://plazilla.com/page/4294988412/de-heilige-rivier-de-ganges

http://www.indiaonline.nl/varanasi-trein.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ganges_%28rivier%29

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s